Termeni și Condiții
Prezentul document conține termenii și condițiile generale ale contractului pentru utilizarea serviciilor informaționale și a conținutului, disponibile prin intermediul site-ului web www.extract-oils.com, inclusiv clauzele contractului de vânzare-cumpărare la distanță, care poate fi încheiat prin intermediul magazinului electronic al www.extract-oils.com, denumit în continuare, pe scurt, „Contractul”.
I. Definiții
Articolul 1. (1) Pentru aplicarea și interpretarea acestor termeni și condiții generale, termenii și expresiile utilizate vor avea următorul înțeles:
- „Furnizor de servicii de stocare a informațiilor aparținând terților” este persoana fizică sau juridică care oferă servicii de găzduire partajată.
- „Furnizor de servicii” este compania cu adresa de e-mail: office@hempfarms.bg
- „Magazinul electronic al furnizorului de servicii” („Magazinul electronic”) este un ansamblu de pagini web, accesibile prin intermediul site-ului www.extract-oils.com, prin care se oferă un serviciu de încheiere a unui contract de vânzare-cumpărare la distanță între furnizorul de servicii și un anumit utilizator pentru bunurile selectate în mod specific.
- „Sistem informațional” este orice dispozitiv specific sau o combinație de dispozitive interconectate dintre care cel puțin unul este destinat să stocheze, trimită sau primească documente electronice.
- „Coș de cumpărături” este un element grafic definit pe site-ul www.extract-oils.com, care afișează date despre bunurile selectate de utilizator care urmează să fie comandate.
- „Dispozitiv mobil” este un dispozitiv portabil care îndeplinește funcțiile unui computer și conține, dar nu se limitează la, următoarele componente hardware și software: microprocesor; chipset; memorie operațională; spațiu de stocare a datelor; ecran tactil cu diagonală egală sau mai mică de 7 inci sau 17,78 cm, care permite vizualizarea culorilor, textului și imaginilor și/sau tastatură; sistem de operare; aplicații; conectivitate la internet sau conexiune wireless la o rețea de comunicații electronice a unui furnizor de rețele și servicii de comunicații electronice; și altele. Dispozitivele mobile includ, dar nu se limitează la, smartphone-uri, tablete cu dimensiunea ecranului de diagonală egală sau mai mică de 7 inci și altele.
- „Acțiuni ilegale” sunt acțiuni și/sau omisiuni care cauzează prejudicii persoanelor care utilizează rețele și servicii de comunicații electronice, inclusiv trimiterea de mesaje comerciale nesolicitate cu încălcarea legislației în vigoare (spam), supraîncărcarea canalelor (flood), accesarea resurselor prin utilizarea drepturilor sau parolelor altor persoane, obținute în mod neautorizat, exploatarea vulnerabilităților sistemelor pentru beneficii proprii sau ale altora, perturbarea funcționării normale a altor utilizatori ai internetului sau a altor rețele de comunicații electronice, comiterea de fapte ce pot fi calificate drept infracțiuni, inclusiv, dar fără a se limita la, deteriorarea sau distrugerea proprietății altora prin acces neautorizat la sisteme informatice sau baze de date, fraude informatice, introducerea de viruși informatici sau sisteme de tip „cal troian”, sisteme de control la distanță etc., precum și orice alte acțiuni care pot fi considerate ca fapte de prejudiciu sau contravenții administrative.
- „Comandă” este completarea datelor personale necesare pentru înregistrare sau utilizarea unei înregistrări anterioare de către utilizator; confirmarea de către utilizator că a luat la cunoștință termenii și condițiile generale, că este de acord cu acestea și că se angajează să le respecte; selectarea metodei de plată și apăsarea butonului „Comandă”, disponibil în magazinul electronic al furnizorului de servicii, astfel încât utilizatorul face o declarație electronică în sensul Legii privind documentul electronic și semnătura electronică și transmite o ofertă către furnizorul de servicii pentru încheierea unui contract de vânzare-cumpărare la distanță pentru bunurile selectate de acesta.
- „Utilizator” este orice persoană fizică care, sub orice formă, utilizează serviciile sau conținutul oferit prin intermediul site-ului www.extract-oils.com, administrat de furnizorul de servicii, în scopuri personale, inclusiv o persoană care a încheiat un contract de vânzare-cumpărare la distanță prin utilizarea serviciilor magazinului electronic al furnizorului de servicii.
- „Eveniment fortuit” este un eveniment de natură neobișnuită, imprevizibil la momentul încheierii contractului, care face obiectiv imposibilă furnizarea serviciilor.
- „Servicii de găzduire partajată” includ, dar nu se limitează la, servicii de oferire de spațiu liber pe disc aflat în infrastructura furnizorului de servicii de stocare a informațiilor terților; acces la un panou de administrare pentru publicare; procesarea și administrarea informațiilor stocate; utilizarea e-mailului; furnizarea parametrilor legati de îndeplinirea serviciului conform contractului dintre furnizorul de servicii și furnizorul de stocare a informațiilor; oferirea suportului tehnic; gestionarea abonamentelor și înregistrărilor utilizatorilor și altele.
- „Bunuri” sunt bunuri mobile consumabile sau neconsumabile, oferite contra cost de către furnizorul de servicii utilizatorului prin intermediul magazinului electronic.
- „Conținut” este orice text, imagine, sunet, video, multimedia sau alt conținut digital, inclusiv opinii și comentarii publicate pe www.extract-oils.com de către furnizorul de servicii.
(2) În cazurile aplicabile, cuvintele utilizate la singular trebuie înțelese ca incluzând pluralul și invers.
II. Obiectul contractului
Articolul 2. (1) Furnizorul de servicii oferă utilizatorului prin intermediul site-ului web www.extract-oils.com servicii gratuite sau contra cost, care includ, dar nu se limitează la, servicii de căutare, procesare și furnizare de informații și conținut accesibil utilizatorului sub formă de text, imagini, audio, video și/sau resurse audiovizuale și altele, servicii pentru încheierea unui contract de vânzare la distanță și livrarea bunurilor din catalogul magazinului online al furnizorului de servicii, servicii de trimitere a unui buletin informativ periodic prin e-mail, precum și orice alte servicii conexe.
(2) Furnizorul de servicii oferă servicii utilizatorilor înregistrați și neînregistrați conform art. 4. În cazurile în care accesul la un anumit serviciu furnizat prin intermediul site-ului web www.extract-oils.com necesită înregistrare sau plata unei taxe de către utilizator, acest lucru este indicat în mod expres pe pagina web corespunzătoare.
(3) Furnizorul de servicii îmbunătățește periodic serviciile accesibile prin site-ul web www.extract-oils.com, în conformitate cu activitatea sa, modificând numărul acestora, caracteristicile și modul de furnizare. În acest sens, furnizorul de servicii poate crea sau elimina anumite funcționalități ale serviciilor, precum și să înceteze furnizarea acestora în conformitate cu termenii și condițiile stabilite în prezentul regulament.
(4) Toate serviciile și orice formă de conținut furnizate utilizatorului prin intermediul site-ului web www.extract-oils.com au un caracter exclusiv informativ și educațional. Acestea nu trebuie percepute ca servicii de sănătate, consultații medicale și/sau sfaturi medicale, activități de diagnostic și/sau tratament terapeutic sau ca o alternativă la astfel de servicii.
(5) Toate produsele oferite de furnizorul de servicii prin magazinul online nu sunt produse medicamentoase destinate tratării, prevenirii sau diagnosticării bolilor și nu le înlocuiesc. În cazul problemelor legate de starea de sănătate a utilizatorului sau a unor terțe persoane, inclusiv în caz de tulburări ale funcțiilor fiziologice, acesta trebuie să solicite imediat sfatul unui medic sau al unui alt specialist medical calificat.
III. Dispoziții generale
Articolul 3. (1) Prezentul regulament se aplică furnizării serviciilor prin intermediul site-ului www.extract-oils.com și face parte integrantă din contractul încheiat între furnizorul de servicii și utilizator. Acesta se aplică atât utilizatorilor înregistrați, cât și celor neînregistrați, ținând cont de specificul serviciilor respective.
(2) Textul prezentului regulament este disponibil online la următoarea adresă: https://extract-oils.com/pages/termeni-și-condiții/ într-un format care permite stocarea și reproducerea acestuia.
(3) Link-ul către pagina web menționată la alin. 2, care conține textul prezentului regulament, este vizibil în partea de jos a fiecărei pagini web de pe site-ul www.extract-oils.com.
(4) Prezentul regulament este obligatoriu pentru furnizorul de servicii din momentul publicării sale pe site-ul www.extract-oils.com.
(5) Utilizatorul confirmă că a luat cunoștință de prezentul regulament în întregime.
(6) Utilizatorul confirmă că a împlinit vârsta majoratului și are capacitate juridică deplină.
IV. Caracteristicile serviciilor
Articolul 4. (1) Serviciile furnizate prin intermediul site-ului www.extract-oils.com, care nu necesită înregistrare prealabilă a utilizatorului, sunt gratuite și includ, dar nu se limitează la, furnizarea de informații despre diferite tipuri de produse, caracteristicile lor principale, funcțiile și scopul acestora, compoziția lor nutrițională și chimică, modul de utilizare, informații despre producătorul și distribuitorul acestora, prețul la care sunt vândute și livrate de furnizorul de servicii, servicii pentru primirea periodică a unui buletin informativ lunar care conține informații despre produse la prețuri preferențiale și altele.
(2) Serviciile furnizate prin intermediul site-ului www.extract-oils.com contra cost necesită înregistrarea utilizatorului și sunt furnizate după încheierea unui contract de vânzare la distanță conform prezentului regulament. Aceste servicii includ livrarea diverselor categorii de produse oferite de magazinul online al furnizorului de servicii și altele.
Articolul 5. (1) Serviciile prevăzute la art. 4, alin. 2 din prezentul regulament constau în încheierea unui contract de vânzare la distanță și livrarea produselor selectate de utilizator la adresa specificată de acesta, situată pe teritoriul Uniunii Europene, contra unei plăți corespunzătoare.
(2) Serviciul de livrare a produselor din magazinul online al furnizorului de servicii este furnizat numai după confirmarea comenzii efectuate de utilizator. Confirmarea comenzii se face printr-un mesaj electronic trimis la adresa de e-mail furnizată de utilizator. Dacă metoda de plată aleasă de utilizator este prin transfer bancar, furnizorul de servicii confirmă comanda după creditarea contului său bancar cu suma echivalentă prețului final al serviciului și un număr de comandă valid.
(3) Dacă utilizatorul a plasat comanda în afara programului de lucru al furnizorului de servicii sau într-o zi nelucrătoare, procesul de confirmare va începe în prima zi lucrătoare următoare. În cazul modificării prețului produselor în această perioadă, utilizatorul va plăti prețul la care a fost plasată comanda.
(4) Furnizorul de servicii depune eforturi pentru a menține informațiile despre produsele din magazinul online actualizate. Cu toate acestea, din cauza unor erori tehnice, este posibil ca utilizatorul să plaseze o comandă pentru un produs care nu mai este disponibil. În acest caz, furnizorul de servicii are dreptul de a anula comanda, notificând utilizatorul în cel mai scurt timp printr-un apel telefonic.
Articolul 6. Serviciile prevăzute la art. 4, alin. 2 din prezentul regulament sunt furnizate odată cu încheierea contractului de vânzare la distanță conform art. 8 și următoarele din prezentul regulament.
V. Încheierea contractului
Articolul 7. (1) Termenii și condițiile generale sunt obligatorii pentru părți din momentul în care utilizatorul a luat cunoștință de conținutul acestora și le-a acceptat, cu excepția cazului în care se prevede altfel în acestea.
(2) Utilizatorul confirmă că a luat cunoștință de conținutul prezentelor termeni și condiții generale, este de acord cu acestea și se obligă să le respecte cu fiecare utilizare a serviciilor și a conținutului accesibile prin intermediul site-ului web www.extract-oils.com.
(3) Utilizarea în sensul alineatului anterior include, dar nu se limitează la, orice accesare, vizualizare și reproducere a unei pagini web de pe site-ul www.extract-oils.com, apăsarea sau atingerea unui link vizibil pe pagina principală (de start) sau pe orice altă pagină web de pe site-ul www.extract-oils.com, efectuarea unei comenzi în magazinul online al furnizorului de servicii.
(4) În cazul în care utilizatorul nu este de acord cu oricare dintre prevederile cuprinse în acești termeni și condiții generale, acesta nu trebuie să utilizeze site-ul www.extract-oils.com și nici unul dintre serviciile accesibile prin acesta. În cazul în care utilizatorul deja le-a utilizat sau le utilizează, acesta trebuie să înceteze utilizarea lor imediat și să părăsească site-ul www.extract-oils.com.
Articolul 8. (1) Pentru a utiliza serviciile conform art. 4, alin. 2 din acești termeni și condiții generale, utilizatorul încheie un contract de vânzare la distanță în conformitate cu acești termeni și condiții generale.
(2) Utilizatorul adaugă produsele dorite în coșul magazinului online, după care definitivează aspectul final al coșului, incluzând produsele selectate, apăsând pe butonul „Comandă”. După confirmarea dorinței sale de a comanda produsele respective, utilizatorului i se oferă posibilitatea de a vizualiza, verifica și modifica conținutul coșului, după care poate plasa comanda.
(3) Pentru a plasa comanda, utilizatorul trebuie să:
a) să se înregistreze completând o adresă validă de email și o parolă care să corespundă cerințelor de complexitate necesare, sau să folosească o înregistrare anterioară; b) să completeze cel puțin următoarele date personale: nume, prenume, adresă completă de livrare, telefon pentru contact; c) să aleagă metoda de livrare și metoda de plată; d) să confirme că a luat cunoștință de conținutul acestora, că este de acord cu acestea și că se obligă să le respecte, bifând caseta „Sunt de acord cu Termenii și Condițiile de utilizare”, prin care se face o declarație electronică conform Legii privind documentele electronice și semnătura electronică; e) să apese butonul „Comandă”.
(4) Înainte de trimiterea finală a comenzii, utilizatorului i se oferă în întregime informațiile privind caracteristicile principale ale produselor și condițiile serviciului conform art. 47 și art. 49, alin. 2, 4 și 8 din Legea privind protecția consumatorilor, aproape de butonul „Comandă”. În cazul în care accesul la site-ul web www.extract-oils.com se face de pe un dispozitiv mobil, utilizatorului i se va furniza cel puțin informațiile conform art. 49, alin. 5 din Legea privind protecția consumatorilor, iar accesul la informațiile complete despre serviciu și textul acestor termeni și condiții va fi disponibil printr-un link.
(5) Dacă metoda de plată aleasă este prin transfer bancar, după apăsarea butonului „Comandă” conform alin. 3, lit. d), utilizatorul este redirecționat către o pagină web care conține următoarele informații necesare pentru efectuarea transferului bancar: valoarea totală a serviciului care trebuie plătită; datele contului bancar la care suma trebuie transferată; titularul acestuia; datele băncii care administrează contul bancar; numărul comenzii care trebuie indicat de utilizator ca motiv pentru transfer; precum și un număr de telefon pentru contactul cu furnizorul de servicii. Utilizatorului i se trimite și un mesaj electronic care conține aceleași informații, confirmând primirea cu succes a comenzii de către furnizorul de servicii.
(6) Dacă metoda de plată aleasă este plata ramburs, utilizatorului i se trimite un mesaj electronic, prin care se confirmă primirea cu succes a comenzii de către furnizorul de servicii imediat după apăsarea butonului „Plătește” conform alin. 3, lit. d).
(7) Informațiile privind produsele oferite în magazinul online al furnizorului de servicii nu trebuie considerate o ofertă obligatorie din partea furnizorului de servicii. Prin apăsarea butonului „Plătește”, utilizatorul face o ofertă obligatorie de a cumpăra produsele selectate de la furnizorul de servicii.
(8) Când metoda de plată aleasă de utilizator este ramburs, cu primirea mesajului electronic privind confirmarea comenzii conform art. 5 din acești termeni și condiții în adresa de email indicată de utilizator, oferta acestuia se consideră acceptată și contractul de vânzare la distanță este considerat încheiat.
(9) Când metoda de plată aleasă de utilizator este prin transfer bancar, contractul de vânzare la distanță nu poate fi încheiat înainte de efectuarea plății datorate prin transfer bancar, în care se menționează numărul comenzii ca motiv pentru transfer. Doar după confirmarea plății în contul furnizorului de servicii, furnizorul are dreptul să trimită un mesaj electronic de confirmare a comenzii conform art. 5 din acești termeni și condiții. La primirea mesajului electronic de confirmare a comenzii în adresa de email indicată de utilizator, oferta utilizatorului se consideră acceptată și contractul de vânzare la distanță este considerat încheiat.
Articolul 9. La încheierea contractului de vânzare la distanță conform art. 6 din acești termeni și condiții generale, furnizorul de servicii trimite textul acestora ca fișier atașat într-un format de fișier standard, precum PDF, în mesajul electronic conform art. 8, alin. 9 din termenii și condițiile generale, precum și instrucțiuni privind condițiile, termenul și modalitatea de exercitare a dreptului de retragere al utilizatorului conform art. 50 din Legea privind protecția consumatorilor.
Articolul 10. Contractul se încheie în limba bulgară.
VI. Condiții de utilizare a serviciilor
Articolul 11. (1) Serviciile conform articolului 4, alineatul 1 din condițiile generale sunt oferite liber și nu necesită înregistrare.
(2) Serviciile conform articolului 4, alineatul 2 din condițiile generale sunt oferite după înregistrare, efectuarea unei comenzi și plata remunerației datorate.
Articolul 12. Serviciile oferite prin site-ul web www.extract-oils.com necesită o conexiune la internet pe dispozitivul final al utilizatorului, de pe care se solicită și se utilizează serviciile.
Articolul 13. (1) În scopul furnizării serviciilor conform articolului 4, alineatul 2, furnizorul de servicii creează un profil de utilizator (cont) pentru fiecare utilizator care se înregistrează conform articolului 8.
(2) Profilul utilizatorului conține cel puțin următoarele informații:
1. Istoricul serviciilor solicitate conform articolului 4, alineatul 2; 2. Punctele disponibile din programul „Clienți Fideli”; 3. Produsele favorite selectate de utilizator.
VII. Drepturi și obligații ale părților
Articolul 14. (1) Utilizatorul are dreptul de a accesa serviciile disponibile prin site-ul www.extract-oils.com, respectând condițiile și cerințele stabilite de furnizorul de servicii și condițiile generale.
(2) Utilizatorul are dreptul de a utiliza serviciile disponibile prin site-ul www.extract-oils.com doar în scopuri personale, în afacerea oricărei activități comerciale sau profesionale.
Articolul 15. (1) Utilizatorul are dreptul de a renunța la contractul la distanță, fără a specifica un motiv, fără a plăti despăgubiri sau penalități și fără a plăti orice costuri, în termen de 14 zile de la data livrării bunurilor.
(2) Exercitarea acestui drept se face prin completarea și trimiterea formularului standard pe hârtie care însoțește produsele primite. Formularul standard pe hârtie trebuie trimis împreună cu produsele primite de utilizator în ambalajul lor original, neutilizate și fără urme de deteriorare comercială, inclusiv, dar fără a se limita la: ambalaj rupt, etichete îndepărtate, piese lipsă etc. Produsele trebuie să fie însoțite de toate documentele aferente, cum ar fi chitanța, factura, instrucțiunile de utilizare etc.
(3) Furnizorul de servicii își rezervă dreptul de a nu returna sumele pentru orice produs primit care nu îndeplinește cerințele din alineatul anterior.
(4) Toate costurile pentru returnarea produselor în exercițiul dreptului de retragere sunt suportate de utilizator. Adresa pentru returnarea produselor este: Str. Keshan 7, Sofia, Bulgaria.
(5) Furnizorul de servicii trimite la adresa de e-mail indicată de utilizator confirmarea primirii produselor returnate, într-un format de fișier standard, cum ar fi PDF, imediat după primirea și verificarea produselor returnate.
Articolul 16. (1) Utilizatorul are dreptul de a înlocui produsul livrat, atunci când produsul este diferit de cel comandat.
(2) Pentru a exercita acest drept, utilizatorul trebuie să completeze și să trimită formularul standard pe hârtie care însoțește produsele primite. Formularul standard pe hârtie trebuie trimis împreună cu produsele primite și trebuie să conțină indicarea clară a produselor comandate și cantităților acestora. Produsele trebuie să fie în ambalajul lor original, neutilizate și fără urme de deteriorare comercială, inclusiv, dar fără a se limita la: ambalaj rupt, etichete îndepărtate, piese lipsă etc. Produsele trebuie să fie însoțite de toate documentele aferente, cum ar fi chitanța, factura, instrucțiunile de utilizare etc.
(3) Furnizorul de servicii își rezervă dreptul de a refuza schimbul oricărui produs care nu îndeplinește cerințele din alineatul anterior.
(4) Furnizorul de servicii trimite la adresa de e-mail indicată de utilizator confirmarea primirii produselor și confirmarea dreptului de schimb într-un format de fișier standard, cum ar fi PDF, imediat după primirea și verificarea produselor returnate.
(5) Toate costurile de transport legate de exercitarea dreptului utilizatorului în temeiul prezentului alineat sunt suportate de furnizorul de servicii.
Articolul 17. (1) Utilizatorul are dreptul de a face reclamație pentru produse din cauza neconformității lor semnificative cu caracteristicile descrise în magazinul online al furnizorului de servicii la momentul comenzii.
(2) Exercitarea dreptului de reclamație conform alineatului 1 presupune ca utilizatorul să depună reclamația către furnizorul de servicii prin completarea și trimiterea formularului standard pe hârtie care însoțește produsele primite. Formularul standard pe hârtie trebuie trimis împreună cu produsele primite, chitanța, factura, instrucțiunile de utilizare etc.
(3) Formularul standard pe hârtie conține declarația neechivocă a utilizatorului privind metoda preferată pentru rezolvarea reclamației: schimbarea produsului cu alt produs din magazinul online al furnizorului de servicii sau rambursarea sumei plătite. Pe lângă declarația din propoziția anterioară, cererea utilizatorului pentru reclamație trebuie să conțină cel puțin:
a) natura neconformității produsului; b) dovada că remunerația datorată pentru produs a fost plătită înainte de apariția motivului reclamației; c) suma solicitată; d) adresa de contact; e) alte fapte și circumstanțe pe care utilizatorul le consideră relevante.
(4) După primirea formularului standard pe hârtie, furnizorul de servicii analizează cererea de reclamație. În cazul în care reclamația este considerată întemeiată pe baza informațiilor furnizate conform alineatului 2, furnizorul de servicii oferă utilizatorului o despăgubire, sub forma schimbării produsului cu un altul ales de utilizator sau rambursarea sumei plătite de utilizator.
(5) Dacă produsul ales conform alineatului anterior este oferit în magazinul online al furnizorului de servicii la un preț mai mare decât cel înlocuit, diferența trebuie plătită de utilizator prin transfer bancar.
(6) În cazul unui preț mai mic al produsului ales conform alineatului 3 – diferența va fi rambursată utilizatorului prin metoda de plată aleasă de acesta.
(7) Utilizatorul poate exercita dreptul său conform alineatului 1 în termen de 14 zile de la descoperirea neconformității, dar nu mai târziu de doi ani (în cazurile aplicabile), de la data livrării produselor.
Articolul 18. (1) Utilizatorul nu are dreptul de a utiliza conținutul digital sau alt conținut furnizat prin site-ul www.extract-oils.com în afacerea modalităților specificate în prezentul acord și pentru scopurile menționate în acesta.
Articolul 19. (1) Utilizatorul se obligă să respecte prezentul acord și să nu întreprindă acțiuni ilegale.
(2) Realizarea unor acțiuni ilegale din partea utilizatorului va fi considerată de furnizorul de servicii o încălcare a prezentului acord.
(3) Utilizatorul se obligă să nu utilizeze tehnologii sau mijloace diferite de cele furnizate de site-ul www.extract-oils.com și implementate prin funcționalitatea normală a site-ului, pentru a accesa conținutul digital sau orice alt conținut disponibil prin site-ul www.extract-oils.com.
(4) Utilizatorul se obligă să nu se prezinte ca altă persoană sau ca reprezentant al unei alte persoane fizice sau juridice sau grup de persoane pe care nu este autorizat să le reprezinte, sau să inducă în eroare furnizorul de servicii sau terțe părți cu privire la identitatea sa sau apartenența la un anumit grup profesional sau alt grup.
Articolul 20. (1) Utilizatorul se obligă să plătească remunerația datorată pentru utilizarea serviciilor conform articolului 4, alineatul 2, în modalitatea stabilită de furnizorul de servicii.
(2) Utilizatorul are dreptul de a primi o factură emisă de furnizorul de servicii pentru remunerațiile plătite de acesta pentru utilizarea serviciilor conform articolului 4, alineatul 2 din prezentul acord. În cazul în care utilizatorul dorește să primească o factură, acesta trebuie să anunțe furnizorul de servicii și să furnizeze date suplimentare conform cerințelor legii contabilității și legii privind TVA-ul pentru facturarea corectă.
Articolul 21. (1) Furnizorul de servicii oferă serviciile conform celor convenite în prezentul acord și își exercită diligența necesară pentru a asigura livrarea produselor la adresa indicată de utilizator.
(2) Furnizorul de servicii are dreptul să primească toate remunerațiile datorate de utilizator pentru utilizarea serviciilor conform articolului 4, alineatul 2 din prezentul acord.
Articolul 22. (1) Furnizorul de servicii are dreptul de a trimite utilizatorului serviciilor conform articolului 4, alineatul 2 mesaje comerciale referitoare la produsele furnizate prin magazinul online www.extract-oils.com cu acordul prealabil al utilizatorului.
(2) În cazul în care utilizatorul nu dorește să primească mesaje conform alineatului 1, acesta trebuie să își exprime dorința de a nu primi mesaje comerciale din partea furnizorului de servicii apăsând pe linkul de dezabonare automat, care este indicat în conținutul mesajului electronic corespunzător.
Articolul 23. (1) Furnizorul de servicii are dreptul, după trimiterea unei avertizări către utilizator la adresa de e-mail indicată de acesta, într-un termen rezonabil, să suspende, limiteze sau modifice serviciile prevăzute la art. 4, oferite utilizatorului, precum și să informeze autoritățile competente, în cazul în care, după aprecierea furnizorului de servicii, utilizatorul prin comportamentul său întreprinde acțiuni ilegale și încalcă prezentul acord.
(2) Furnizorul de servicii are dreptul să modifice conținutul serviciilor pentru a le îmbunătăți și actualiza continuu. Informațiile referitoare la modificările viitoare vor fi publicate sub formă de notificare pe site-ul www.extract-oils.com într-un termen rezonabil.
Articolul 24. (1) Furnizorul de servicii are dreptul să plaseze pe fiecare dintre paginile site-ului www.extract-oils.com linkuri electronice, bannere publicitare și alte forme de publicitate pentru produse și servicii oferite de furnizorul de servicii sau de terțe părți, precum și linkuri electronice și bannere publicitare care duc către site-uri care nu sunt sub controlul furnizorului de servicii.
(2) Furnizorul de servicii depune diligențele necesare pentru a stabili dacă conținutul publicat pe site-urile menționate la alin. 1 este ilegal sau încalcă drepturile terților. În cazul în care furnizorul de servicii primește o notificare că un conținut publicat pe un site care nu este sub controlul său încalcă drepturile terților, furnizorul de servicii va elimina imediat linkul, bannerul publicitar sau forma publicitară către acest site.
(3) Furnizorul de servicii nu își asumă responsabilitatea pentru conținutul, veridicitatea și legalitatea site-urilor prevăzute la alin. 1 sau pentru conținutul distribuit prin acestea, precum și pentru serviciile sau conținutul devenite disponibile utilizatorului în timpul utilizării serviciilor oferite prin site-ul www.extract-oils.com.
Articolul 25. (1) Furnizorul de servicii are dreptul să blocheze temporar sau să înceteze furnizarea serviciilor către un utilizator care încalcă obligațiile sale legate de utilizarea serviciilor. Accesul la servicii poate fi restabilit după remedierea încălcării și a consecințelor acesteia.
(2) Furnizorul de servicii va informa utilizatorul cu privire la orice blocare sau întrerupere a serviciilor prevăzute la art. 4, alin. 2 pe baza motivelor indicate la alin. 1, prin trimiterea unui mesaj electronic la adresa de e-mail a utilizatorului.
(3) În cazul încălcării repetate și multiple a termenilor și condițiilor generale de către utilizator, furnizorul de servicii are dreptul să ștergă profilul utilizatorului după trimiterea unui mesaj electronic la adresa de e-mail a utilizatorului.
Articolul 26. (1) Furnizorul de servicii se obligă să furnizeze utilizatorului informațiile necesare despre produsele oferite în magazinul online al furnizorului de servicii și despre serviciile prevăzute la art. 4, alin. 2 din prezentul acord, inclusiv, dar fără a se limita la – condițiile de plată, livrare, termenul de executare a serviciului, modalitățile oferite de furnizorul de servicii pentru gestionarea plângerilor utilizatorilor etc.
(2) Furnizorul de servicii se obligă să furnizeze serviciile într-un mod care să nu impună utilizatorului costuri suplimentare, inclusiv, dar fără a se limita la taxe poștale, taxe vamale și taxe.
VIII. Drepturi de proprietate intelectuală
Articolul 27. (1) Drepturile de proprietate intelectuală asupra conținutului de pe site-ul www.extract-oils.com sunt protejate de Legea dreptului de autor și drepturile conexe, Legea mărcilor și indicațiilor geografice și alte legi aplicabile și aparțin furnizorului de servicii sau terților desemnați corespunzător care au cedat furnizorului de servicii dreptul de a utiliza respectivele obiecte protejate.
Articolul 28. (1) Utilizarea serviciilor și a conținutului inclus în acestea care conține obiecte protejate prin drepturi de proprietate intelectuală, în încălcarea prezentului acord, pe lângă încălcarea înțelegerii dintre furnizorul de servicii și utilizator, poate constitui și o încălcare a drepturilor asupra obiectelor de proprietate intelectuală ale terților.
(2) Pentru orice încălcare conform alin. 1, utilizatorul poate răspunde civil, administrativ sau penal, iar în acest caz, utilizatorul are obligația de a despăgubi furnizorul de servicii sau terții pentru daunele cauzate.
IX. Răspundere și despăgubiri
Articolul 29. (1) Furnizorul de servicii garantează că fiecare produs corespunde cerințelor legale de siguranță înainte de a fi oferit în magazinul online al furnizorului de servicii.
(2) Furnizorul de servicii nu își asumă responsabilitatea în cazul utilizării produselor în afacerea condițiilor normale și rezonabil previzibile de utilizare, inclusiv, dar fără a se limita la tratamente și prevenirea bolilor.
(3) Furnizorul de servicii nu își asumă responsabilitatea în cazul nerespectării instrucțiunilor de utilizare date de producătorul unui anumit produs, inclusiv, dar fără a se limita la depășirea dozei zilnice recomandate, înlocuirea completă a alimentației diversificate cu consumul produsului comandat etc.
Articolul 30. (1) Pentru a garanta siguranța produselor oferite, furnizorul de servicii ia măsuri preventive, informându-se periodic despre riscurile pe care fiecare produs le poate reprezenta pentru sănătatea și siguranța consumatorilor și înregistrând și analizând sistematic cazurile de utilizare a dreptului de reclamație.
(2) Pentru fiecare produs, furnizorul de servicii oferă consumatorului informații despre riscurile legate de utilizarea acestuia, precum și documentele necesare pentru urmărirea originii produsului.
Articolul 31. (1) Furnizorul de servicii depune diligența necesară pentru ca informațiile de pe site-ul web www.extract-oils.com să fie întotdeauna corecte și actualizate, dar nu garantează acuratețea și completitudinea conținutului și nu își asumă responsabilitatea pentru termenele de actualizare a informațiilor, cu excepția cazului în care este menționat altceva pe site-ul www.extract-oils.com (în măsura în care este aplicabil).
(2) Furnizorul de servicii depune diligența necesară pentru a asigura accesul continuu la serviciile prevăzute la art. 4, alin. 1, utilizarea normală a acestora, precum și livrarea produselor comandate de consumator, dar nu are obligația și nu garantează că aceste produse și servicii vor satisface cerințele consumatorului.
(3) Furnizorul de servicii nu este responsabil pentru daunele suferite de consumator ca urmare a furnizării unor informații false de către consumator la solicitarea serviciilor prevăzute la art. 4, alin. 2.
Articolul 32. În exercitarea dreptului de retragere prevăzut la art. 15, dreptul de schimb prevăzut la art. 16 și dreptul de reclamație prevăzut la art. 17 din prezentul regulament, riscul de pierdere sau deteriorare a produselor în timpul transportului este suportat de consumator atunci când acesta a ales un transportator diferit de cel indicat de furnizorul de servicii. În caz de daune, consumatorul poate solicita despăgubiri de la transportator, dar nu de la furnizorul de servicii.
Articolul 33. (1) Furnizorul de servicii nu este responsabil pentru disponibilitatea și calitatea, inclusiv eficiența, impactul, aplicabilitatea, exactitatea și altele, ale produselor și serviciilor aduse la cunoștința consumatorului prin publicarea pe site-ul www.extract-oils.com de legături electronice, bannere publicitare și mesaje de vânzare a produselor și prestare a serviciilor de către terți.
(2) În măsura în care acțiunile acestor terți nu sunt sub controlul furnizorului de servicii, acesta nu va fi responsabil pentru natura ilegală a activității acestor terți sau pentru apariția, garantarea, executarea, modificarea și încetarea obligațiilor contractuale și legale legate de produsele și serviciile oferite de acești terți, precum și nu răspunde pentru daunele cauzate de neexecutarea acestor obligații.
Articolul 34. Furnizorul de servicii nu este responsabil pentru daunele aduse software-ului, hardware-ului sau echipamentelor consumatorului sau pentru pierderea datelor rezultate din conținutul stocat sau utilizat în orice mod prin serviciile furnizate.
Articolul 35. (1) Furnizorul de servicii nu este responsabil pentru neprezentarea serviciilor în caz de circumstanțe aflate în afara controlului său, inclusiv în caz de evenimente întâmplătoare, forță majoră, întreruperea conexiunii globale sau locale la internet, cauzată de defecțiuni ale infrastructurii fizice principale, configurație software incorectă, suprasolicitare a rețelei, atacuri de tip „refuz de serviciu” și orice alte probleme în furnizarea serviciilor aflate în afacerea controlului furnizorului de servicii, probleme datorate echipamentului consumatorului, precum și în cazuri de acces neautorizat sau interferență ilegală din partea unor terți în funcționarea sistemelor informatice ale furnizorului de servicii sau a serverelor furnizorului de servicii pentru stocarea informațiilor externe.
Articolul 36. (1) Furnizorul de servicii nu este responsabil pentru daunele suferite, inclusiv pentru pierderile de profit, care au apărut ca urmare a încetării, suspendării, modificării sau limitării serviciilor prevăzute la art. 4, alin. 1, precum și ca urmare a ștergerii, modificării, pierderii, inacurateței, erorii sau incompletitudinii mesajelor, materialelor, informațiilor sau altui conținut utilizat, înregistrat sau disponibilizat prin intermediul site-ului www.extract-oils.com în legătură cu aceste servicii.
(2) Furnizorul de servicii nu este responsabil pentru daunele suferite, inclusiv pentru pierderile de profit ale consumatorului sau ale terților, cauzate de rezilierea contractului datorită nerespectării de către consumator a cerințelor din prezentul regulament, nerespectarea prevederilor legislației în vigoare sau din cauza executării dispozițiilor autorităților competente.
Articolul 37. (1) Furnizorul de servicii nu este responsabil pentru daunele materiale și nemateriale aduse sănătății fizice sau psihice a consumatorului în cazul în care acesta utilizează sau percepe produsele ca un înlocuitor absolut pentru o alimentație echilibrată și diversificată sau ca substanțe cu proprietăți de tratament sau prevenire a bolilor.
(2) Furnizorul de servicii nu este responsabil pentru daunele materiale și nemateriale aduse sănătății fizice sau psihice a consumatorului în cazul în care acesta percepe informațiile sau alte tipuri de conținut disponibile pe site-ul www.extract-oils.com ca un serviciu de sănătate, consultanță medicală, sfaturi medicale și/sau de sănătate, activități diagnostice și/sau terapeutice.
Articolul 38. (1) Utilizatorul este responsabil pentru păstrarea numelui de utilizator, parolei sau altor date furnizate în legătură cu utilizarea serviciilor conform prezentelor termeni și condiții.
(2) Utilizatorul are obligația de a informa imediat furnizorul de servicii despre orice caz de acces neautorizat la serviciile oferite prin utilizarea numelui de utilizator și parolei sale, precum și în orice caz în care utilizatorul consideră că există pericolul unei astfel de utilizări.
(3) Utilizatorul este responsabil pentru toate acțiunile efectuate prin utilizarea numelui de utilizator și parolei sale de către el sau de către terțe părți, în cazul în care utilizatorul nu a informat furnizorul de servicii conform alin. 2 într-un termen rezonabil.
X. Modificări ale termenilor și condițiilor
Articolul 39. (1) Având în vedere că serviciile furnizate de furnizorul de servicii sunt constant completate și modificate pentru a le dezvolta și îmbunătăți, precum și în considerarea posibilelor modificări legislative, prezentii termeni și condiții pot fi modificate de către furnizorul de servicii. Textul modificărilor va fi publicat pe site-ul www.extract-oils.com într-un termen rezonabil înainte de intrarea lor în vigoare.
(2) În cazul modificării termenilor și condițiilor, furnizorul de servicii va informa utilizatorul serviciilor conform articolului 4, alin. 2 despre modificările efectuate prin trimiterea unui mesaj electronic la adresa de email indicată de utilizator, în termen de 7 zile de la apariția circumstanțelor respective.
(3) Cu excepția cazurilor în care modificarea termenilor și condițiilor are loc ca urmare a unei dispoziții sau instrucțiuni ale unei autorități competente, în cazurile aplicabile, utilizatorul serviciilor conform articolului 4, alin. 2 poate să își exprime dezacordul față de modificările termenilor și condițiilor, renunțând la contract, fără a furniza un motiv și fără a datora despăgubiri, sau poate continua să-l execute conform termenilor și condițiilor anterioare modificărilor.
(4) Utilizatorul își exercită dreptul prevăzut la alin. 3 prin trimiterea unui mesaj electronic furnizorului de servicii, prin care îl informează despre exercitarea dreptului său conform alin. 3. Utilizatorul trebuie să trimită mesajul electronic într-un termen de o lună de la primirea notificării conform alin. 2. Mesajul electronic trebuie trimis de la adresa de email cu care utilizatorul a solicitat serviciul conform articolului 4, alin. 2 și la care a fost trimisă notificarea conform alin. 2.
(5) Modificările termenilor și condițiilor sunt obligatorii pentru utilizator prin contract atunci când utilizatorul a fost informat despre ele în conformitate cu alin. 2 și nu a exercitat dreptul său conform alin. 3 și 4.
(6) Dacă utilizatorul continuă să utilizeze serviciile și conținutul disponibile prin intermediul site-ului www.extract-oils.com, după intrarea definitivă în vigoare a modificărilor termenilor și condițiilor, se va considera că acesta și-a exprimat acordul cu modificările aduse termenilor și condițiilor.
XI. Încetarea contractului
Articolul 40. În afară de cazurile prevăzute în prezentii termeni și condiții, contractul între părți se încheie în cazul apariției uneia dintre următoarele circumstanțe:
1. prin acordul mutual al furnizorului de servicii și utilizatorului; 2. în alte cazuri prevăzute de lege.
Articolul 41. Oricare dintre părți are dreptul de a rezilia contractul în caz de neîndeplinire a unei obligații de către cealaltă parte, care decurge din prezentii termeni și condiții, dintr-o cauză pentru care partea respectivă este responsabilă.
XII. Protecția datelor personale
Articolul 42. Furnizorul de servicii ia măsurile necesare pentru protejarea datelor personale ale utilizatorului. Regulile furnizorului de servicii privind protecția datelor personale sunt disponibile pe site-ul www.extract-oils.com pe pagina web: www.extract-oils.com/pages/politica-de-confidențialitate
XIII. Rezolvarea disputelor
Articolul 43. Toate disputele dintre părți, apărute din sau în legătură cu contractul încheiat între ele, inclusiv chestiuni legate de interpretarea, nulitatea, executarea sau încetarea contractului, precum și disputele legate de completarea lacunelor în contract sau modificarea acestuia în legătură cu circumstanțe apărute ulterior, vor fi rezolvate într-un spirit de înțelegere și bunăvoință prin negocieri și concesii reciproce din partea părților.
XIV. Alte clauze
Articolul 44. (1) Cu excepția cazurilor expres prevăzute, declarațiile și notificările scrise menționate în prezentii termeni și condiții se consideră valabil efectuate dacă sunt făcute sub formă de scrisoare cu confirmare de primire, email, apăsarea unui buton sau selectarea unui buton radio sau bifa într-un site web www.extract-oils.com și altele asemenea, în măsura în care declarația este înregistrată tehnic într-un mod care să permită reproducerea acesteia.
(2) Prin acceptarea prezentilor termeni și condiții și încheierea unui contract între părți, părțile își exprimă acordul ca declarațiile electronice schimbate între ele să fie considerate primite la intrarea lor în sistemul informațional indicat de destinatar, fără a fi necesară confirmarea expresă. Dacă utilizatorul a indicat o adresă de email invalidă, declarația va fi considerată primită la trimiterea acesteia de către furnizorul de servicii, chiar dacă nu a fost primită.
Articolul 45. În cazul în care una sau mai multe dintre clauzele prezentilor termeni și condiții sunt declarate ca fiind invalide integral sau parțial, acest lucru nu va atrage invaliditatea contractului, a altor clauze ale acestuia sau a altor părți individuale ale acestuia, care rămân valabile între părți. Clauza invalidă se consideră înlocuită cu normele imperative ale legii sau cu practica și obiceiurile stabilite.
Prezentii termeni și condiții au fost acceptați prin decizie și intră în vigoare de la 14.12.2020.